Ingrediente reteta culinara Tarta cu fructe de padure si blat cu lamaie
• 12 oua
• 2 cani zahar
• 2 cani faina
• 1 lamaie de la care folosim zeama si coaja (doar daca este bio)
• 8 linguri de ulei
• 1 plic praf de copt
• 1 fiola esenta de vanilie
• 1 praf de sare
• 1 casoleta cu fructe de padure proaspete
CUPRINS:
Mod de preparare reteta culinara Tarta cu fructe de padure si blat cu lamaie
1. Se separa albusurile de galbenusuri in doua castroane diferite. Se bat albusurile impreuna cu zaharul pana se face o spuma consistenta.
2. In celalalt castron se amesteca galbenusurile impreuna cu zeama de lamaie, uleiul, sarea si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine. Daca lamaia este bio si este certificata ca se poate folosi coaja, atunci se adauga si aceasta data prin razatoare.
3. Se amesteca compozitiile cu albusuri si cu galbenusuri si la final se incorporeaza incet faina amestecata cu praful de copt.
4. Se toarna intr-o tava (dupa ce in aceasta s-a montat hartie de copt), se adauga fructele de padure si se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Tava se pune la mijlocul cuptorului. De obicei, fructele se vor “scufunda” in compozitie, iar la final se vor regasi undeva la baza tartei. De aceea inainte sa le puneti in compozitie, tamponati-le cu putina faina si astfel la cand tarta va fi gata fructele vor fi distribuite mai uniform prin blat.
5. Aproape de final, se incearca tarta cu o scobitoare. Daca pe scobitoare se prinde compozitie, nu este gata. Daca scobitoarea este curata inseamna ca este gata si se poate scoate. Se tarie in portii si se serveste la temperatura camerei.
Galerie foto reteta culinara Tarta cu fructe de padure si blat cu lamaie
Adaugat de: Gina S