Asa cum poate deja v-am obisnuit, va prezentam o reteta de prajitura simpla (se poate spune) reteta culeasa de pe meleagurile dobrogene. Complexitatea acesteia este extrem de redusa, insa rezultatele sunt cu siguranta de nota 10.
Ingrediente reteta culinara Uscatele – minciunele
Avem nevoie numai de: faina ½ kg, 2 oua, untura, 2 linguri de zahar, un praf de sare, ½ pahar de apa, 1 plic de zahar vanilat si zahar pudra.
Mod de preparare reteta culinara Uscatele – minciunele
Se amesteca ouale cu faina, zaharul, sarea si apa pana se face aluatul. Se lasa 10 minute la odihnit aluatul, dupa care cu facaletul de lemn se intinde foaia. Cu un cutit se taie foaia ca in imagine, rezultand niste rombulete. In centrul acestora se va face o sectiune, prin care se intoarce un colt al formei de romb, asa cum este exemplificat. Dupa ce am realizat toate formele, in tigaia cu untura incinsa se rumenesc la foc moderat. Dupa ce s-au scos pe farfurie, se presara cu zahar pudra.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Mi le facea „mama mare”, bunica din partea mamei cand eram copil. Mama mare se nascuse in comuna Manastirea, langa Calarasi, langa Dunare, dar venise cu bunicul meu in Bucuresti dupa Primul Razboi Mondial. Mancam de stingeam „minciunele”. Ma bucur ca am gasit reteta aici. Am sa o fac. Le voi face si portretele culinare ale bunicilor, asa cum i le-am facut raposatilor mei parinti. Raluca, din Bucuresti
chiar ieri am facut aceste minciunele aceleasi cantitatzi , la ingrediente ,dar am pus shi nishte smantana.
au fost mancate imediat , au ieshit 52 bucatzi
‘@emy: Untura nu se pune in aluat. Se foloseste la prajit.
Voi corecta reteta astfel: untura sau ulei pentru prajit.
foarte buna reteta,am facut-o si eu super,multumesc mult de tot de mult imi era pofta. bunatate :))))))))))
se pune untura in aluat?
Nu stiu daca este intradevar o reteta dobrogeana. Eu credeam ca este bihoreana sau banateana. M-am nascut si am trait multi ani in Timisoara, mama era de la Marghita (Bihor) si minciunelele erau frecvent pe masa noastra. Stiu ca din putin si ieftin – se umplea un „vailing” (un vas emailat asemanator cu un castron, care are si doua urechiuse – tortitze). Deliciu, deliciu ieftin si bun!
excelenta reteta
multumim
eu nu am avut untura, dar am pus unt si au iesit excelent, si am mai pus si niste coaja de lamaie, ca sa le dau ceva aroma
parca se bateau turcii la gura ciutanilor
Multumim
vai nici nu stiti cat de mult pot adora aceste minciunele. numai bunica stia sa faca si de cand a murit (dumnezeu s-o odihneasca) acum mai bine de sapte ani, tot poftesc numai cand aud denumirea lor. habar n-aveam ca se mai numesc si uscatele. oricum multumesc de reteta. sper sa gasesc pe cineva care sa incerce, eu n-am curajul :))
foarte usor de facut si foarte bune!!