miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Uscatele – minciunele

Asa cum poate deja v-am obisnuit, va prezentam o reteta de prajitura simpla (se poate spune) reteta culeasa de pe meleagurile dobrogene. Complexitatea acesteia este extrem de redusa, insa rezultatele sunt cu siguranta de nota 10.

Ingrediente reteta culinara Uscatele – minciunele

Avem nevoie numai de: faina ½ kg, 2 oua, untura, 2 linguri de zahar, un praf de sare, ½ pahar de apa, 1 plic de zahar vanilat si zahar pudra.

Mod de preparare reteta culinara Uscatele – minciunele

Se amesteca ouale cu faina, zaharul, sarea si apa pana se face aluatul. Se lasa 10 minute la odihnit aluatul, dupa care cu facaletul de lemn se intinde foaia. Cu un cutit se taie foaia ca in imagine, rezultand niste rombulete. In centrul acestora se va face o sectiune, prin care se intoarce un colt al formei de romb, asa cum este exemplificat. Dupa ce am realizat toate formele, in tigaia cu untura incinsa se rumenesc la foc moderat. Dupa ce s-au scos pe farfurie, se presara cu zahar pudra.

© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

9 COMENTARII

  1. Mi le facea „mama mare”, bunica din partea mamei cand eram copil. Mama mare se nascuse in comuna Manastirea, langa Calarasi, langa Dunare, dar venise cu bunicul meu in Bucuresti dupa Primul Razboi Mondial. Mancam de stingeam „minciunele”. Ma bucur ca am gasit reteta aici. Am sa o fac. Le voi face si portretele culinare ale bunicilor, asa cum i le-am facut raposatilor mei parinti. Raluca, din Bucuresti

  2. Nu stiu daca este intradevar o reteta dobrogeana. Eu credeam ca este bihoreana sau banateana. M-am nascut si am trait multi ani in Timisoara, mama era de la Marghita (Bihor) si minciunelele erau frecvent pe masa noastra. Stiu ca din putin si ieftin – se umplea un „vailing” (un vas emailat asemanator cu un castron, care are si doua urechiuse – tortitze). Deliciu, deliciu ieftin si bun!

  3. excelenta reteta
    multumim

    eu nu am avut untura, dar am pus unt si au iesit excelent, si am mai pus si niste coaja de lamaie, ca sa le dau ceva aroma
    parca se bateau turcii la gura ciutanilor

    Multumim

  4. vai nici nu stiti cat de mult pot adora aceste minciunele. numai bunica stia sa faca si de cand a murit (dumnezeu s-o odihneasca) acum mai bine de sapte ani, tot poftesc numai cand aud denumirea lor. habar n-aveam ca se mai numesc si uscatele. oricum multumesc de reteta. sper sa gasesc pe cineva care sa incerce, eu n-am curajul :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM