Pe scurt, trei dintre ideile bune (in viziunea noastra) subliniate de Guvernatorul RBDD in cadrul intalnirii de lucru organizate in martie 2018 de catre Consiliul Judetean Tulcea:
- Turismul traditional ar trebui sa fie emblema Deltei Dunarii, aceasta forma naturala practicata de localnicii deltei reprezinta peste 60% din turismul deltaic, care vine in ajutorul turismului profesional. Daca se va recunoaste rolul acestui turism si intrarea acestuia in legalitate, se va da sansa comunitatilor locale sa se dezvolte si sa-si exploateze valorile reale.
- Privind plajele Vadu, Corbu e necesara recunoasterea realitatii si aducerea in legalitate. Prin conlucrare cu autoritatile locale s-au stabilit zonele de plaja neamenajata, cu potentialul biologic cel mai scazut, a fost sustinuta financiar ecologizarea zonelor de plaja.
- Zonele Histria si farul vechi Sfantu Gheorghe, actualmente situate in zone strict protejate, vor trebui sa faca parte din averea turistica a Deltei Dunarii. Pentru integrarea in turism a acestor zone, dar si pentru a avea o activitate economica benefica atat pentru delta, cat si pentru zonele respective, aceste zone strict protejate se vor rezona, fara diminuarea suprafetei totale.
Aceste aspecte au fost prezentate de catre domnul Guvernator al ARBDD, Malin-Matei Musetescu in cadrul intalnirii de lucru organizate de catre Consiliul Judetean Tulcea la care au participat ministrul Turismului Bogdan Gheorghe Trif, reprezentanti ai autoritatilor judetene, si locale, entitati private, asociatii si ONG-uri care au ca scop dezvoltarea turismului in Judetul Tulcea, in special in Rezervatia Biosferein Delta Dunarii.
Sursa ARBDD