duminică, 26 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Ardei umpluti a la Wels

In Delta Dunarii, pestele este alimentul de baza, carnea acestuia substituind cu succes celelate feluri de carne. Ardei umpluti cu peste veti vedea ca este o reteta simplu de preparat. Normal ca se poate folosi orice fel de peste, dar pentru un gust echilibrat si foarte bun noi va recomandam o combinatie intre carnea dulce de crap si carnea un pic mai grasa a somnului.

Ingrediente reteta culinara Ardei umpluti cu peste a la Wels

Pentru 2 portii, fiecare a cate 2 ardei upluti pentru ca unul singur nu o sa va fie de ajuns, avem nevoie de urmatoarele:

  • 500 grame carne de somn si crap;
  • 100 grame legume (ardei gras alb/rosu, ceapa, morcovi);
  • 4 ardei grasi;
  • 1 rosie;
  • 3 linguri orez;
  • ulei, sare, piper, patrunjel;
  • 3 linguri pasta de tomate;
  • smantana.

Mod preparare reteta culinara Ardei umpluti cu peste a la Wels

Se ia o ceapa medie, jumatatea de ardei rosu si celalta jumatate de ardei galben impreuna cu un morcov mic, se toaca marunt si se dau la calit in putin ulei, adaugandu-se dupa gust sare si piper. De ce ardei rosu si galben? Pentru ca fiecare are o aroma proprie care va contribui la gustul final al compozitiei.

In timp ce legumele se calesc la foc mic, carnea de peste se da prin masina de tocat de 2-3 ori chiar daca este file de somn si crap, evitand astfel prezenta vreunui os ratacit.

Dupa ce legumele s-au rumenit se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga 3 linguri de orez ce a stat un pic la inmuiat in apa, se da sare si piper dupa gust si se presara din abundenta patrunjel tocat.

Se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele si se incepe umplerea ardeilor, dar nu de tot ci se mai lasa loc ca sa se infoaie orezul. Rosia se taie in 4 discuri ce vor ave rol atat de capace la ardei ca sa tina pe loc compozitia, dar si de gust, inprumutand din aroma sa restului de compozitie.

Ardeii astfel umpluti se dau la cuptor intr-o cratita, aproape scufindati intr-o zeama de apa cu 2 linguri de ulei, 2-3 linguri de pasta de tomate, compozitie ce va servi apoi ca sos. Dupa aprozimativ 45 de minute de stat la foc mic la cuptor, ardeii sunt gata, se scot pe farfurie si se servesc calzi stropiti din abundenta cu smantana.

Va uram pofta buna!

Adaugat de: Hotel Wels

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...