Cine a auzit de vinurile de la Sarica Niculitel? Mana sus! A, toti! Stiam eu! Dar sa zicem ca te aflii prin zona, prin partea asta din Dobrogea de Nord si vrei sa incerci renumitele vinuri. Stiti unde? Ia sa va vad acum? Mana sus! A, parca vad o mana in sus … putin!
Haideti ca va spun eu unde puteti sa degustati vinurile podgoriei Sarica Niculitel, ca am aflat. La Macin, la Pivnita lui Terente si Crama Dobrogeana, doua locatii frumos aranjate ce apartin de ALCOVIN. O sa spuneti ca fac reclama la aceasta firma! Pai da, am spus si repet ca vom face reclama gratuita tuturor celor ce merita si fac ceva frumos si de interes turistic in Dobrogea de Nord. Pentru ca ideile bune si faine trebuiesc promovate si incurajate.
Desi am trecut in 2009 prin orasul Macin, nu am stiut din pacate de aceasta locatie. Si tare mi-ar fi placut sa particip la o degustare de vinuri ca la carte. Eu nu sunt mare amator de vin, dar degustarea este o arta si ceva informatii de la un profesionist, de genul ordinea servirii, temperatura de servire, identificarea soiurile de vin, alegerea vinului potrivit felului de mancare pe care-l consum, diferentierea vinurilor in functie de insusirile si tipicitatea acestora si multe altele, as fi vrut sa le stiu.
Mai ales ca am inteles ca pe timpul degustarii se vor servi mar, cascaval, paine ( exact cum se serveste de obicei, in timpul unei degustari de vinuri ). Stiati asta? Eu recunosc ca nu!
De ce nu o sa ratez anul acesta Pivnita lui Terente si Crama Dobrogeana? Pentru ca aici, poti sa si mananci o ciorba de vacuta sau o friptura de porc, cu garnitura si salata de sezon, o tochitura taraneasca, cu mamaliguta si branza, o saramura din piept de pasare, cu mamaliguta, un bors de peste, un peste file dar si celebra placinta dobrogeana, la cuptor pe lemne.
Alcovin din orasul Macin a amenajat foarte frumos pentru turisti doua sali. Prima sala, Pivnita lui Terente ( dupa haiducul Terente, care s-a nascut la numai 5 km de orasul Macin si care, si-a facut veacul in zona Macinului) are o capacitate maxima de 17 persoane, este intima, in stil rustic-haiducesc-vanatoresc. Cea doua sala, Crama Dobrogeana a gazduit prima degustare la sfarsitul anului 2008 si de atunci, a devenit principalul loc de desfasurare a degustarilor organizate de firma. Aceasta sala are o capacitate de 50 de persoane.
Cred ca ma incadrez la o degustare de vinuri de Macin (plus mancare) la Pivnita lui Terente. Ma astepta prezentarea a sase (6) sortimente de vinuri, cu denumire de origine controlata Podgoria Sarica Niculitel – Vinuri de Macin.
Si acum sa va dau si adresa locatiei daca ajungeti prin zona: Alcovin din localitatea Macin, judetul Tulcea, str.Viticultori nr. 2.
Deci la vara mergem la degustare de vinuri. Ridicati mana sus pentru PRO:)…Asa, asa, hai si tu din spate…toti:).
Deja imi ploua in gura! Mi s-a luat de Fata in iarba. Vreau niste SariCaNicuNitel :))
Alcovin Macin a cumparat se pare dreptul de utilizare pentru denumirea Sarica Niculitel, care a extins-o asupra zonei de nord a Dobrogei si chiar sud-estul Moldovei. Podgoria de la Niculitel, Sarica cea adevarata care apre mentionata in documente de prin secolul al XVII-lea este la Niculitel si se pregatesc de lansarea unor sortimente noi de vinuri. 😉
Bai da’ bine arata ! Chiar mi-ar pace sa dam o fuga pentru o ” degustare „. De ajuns ajungem noi, dar mai plecam de acolo ? 🙂
Arata de exceptie locatia!Iar de vinurile marca Sarica-Niculitel cu siguranta am auzit! Deci mana sus! 🙂 Nu prea le-am vazut insa prin marketurile din Bucuresti …
Ei, ei, faci pofta cu articolul acesta.. poate ajungem si acolo.. oricum inaintea unei vacante in Delta documentarea o s-o fac aici, cu siguranta.
.-= Mihai Pintilie a scris ultimul articol: Atelierul unui meserias =-.