marți, 28 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Atacul eretelui asupra popândăului. O evadare neașteptată

Astăzi, ne aflăm în mijlocul unei scene despre lupta pentru supraviețuire. Pe când eram într-o excursie, am observat un erete de camp care își căuta hrana cu îndârjire. Am oprit mașina și am asistat la un moment uimitor. Am văzut cum eretele a atacat, prinzând în ghearele sale ceva ce părea a fi un șobolan … sau un popândău. Cu toate acestea, într-un moment de surpriză, eretele l-a lăsat să scape din prindere, ceea ce m-a uimit, deoarece știam că, de regulă, odată ce o pradă este prinsă, puțină speranță mai rămâne pentru aceasta.

După ce m-am întors acasă și am analizat fotografiile, mi-am dat seama de cauza acestui comportament neobișnuit. Se pare că popândăul, într-o disperare supremă, a reușit să muște eretele de picior, determinându-l să renunțe la pradă. Așa că, cu toate că am întâlnit un supraviețuitor astăzi, sunt conștient că lupta pentru supraviețuire continuă, iar aceasta a fost doar o pauză temporară până la următorul atac. Felicitări supraviețuitorului…până la următorul atac.

Mihai Baciu

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM