vineri, 1 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Curajul unei găinușe de baltă în apărarea puiului său

Într-o zi liniștită, în apropierea unei mici bălți, un pui de găinușă de baltă era pe punctul de a deveni victima unei ciori cu priviri pline de poftă la o masă sigură. Cu gânduri necurate, cioara se apropie învăluindu-l pe micuțul pui de găinușă, într-o încercare de a-și satisface apetitul.

Însă, într-un moment de neștiut pentru cioară, mama găinușei de baltă a sosit într-o clipită, într-o fugă sprintenă și impresionantă. Cu aripi întinse și strigăte de alarmă, ea și-a apărat puiul într-un mod care nu lăsa loc de nicio îndoială. Cu un curaj incontestabil, ea a înfruntat cioara, demonstrând un instinct protector impresionant.

Acest act de sacrificiu al mamei găinușe de baltă m-a marcat profund. Cu toate că era o scenă des întâlnită în lumea sălbatică, nu puteam să nu mă impresioneze această dovadă uluitoare de iubire și devotament matern. Ea a fost cu adevărat un exemplu pentru unele creaturi umane care, din păcate, pot să-și abandoneze sau să neglijeze copiii lor în anumite situații. Le-a amintit oamenilor despre puterea și importanța legăturii dintre părinți și copii, indiferent de specie.

Enjoy…

foto Mihai Baciu

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM