Ingrediente reteta culinara Marinata de caras prajit
- Caras
- Ceapa, morcov, ardei iute (optional)
- Otet, ulei, sare dafin, piper boabe
Mod de preparare reteta culinara Marinata de caras prajit
Preparare marinata: 1 parte otet, 2 parti apa, 2 linguri ulei. Se fierbe apa cu 2-3 frunze de dafin, delikat dupa gustul fiecaruia, o lingurita de sare rosie, 15-20 boabe piper, optional un ardei iute .
Ceapa taiata solzisori si morcovul rondele.
Se prajeste carasul, nu prea tare.
Puneti 1 rand de ceapa cu morcov, apoi un rand de peste si tot asa. Dupa ce ati terminat, adaugati fiertura (marinata), calaie nu oparita pe peste sa fie acoperita toata compozitia.
Se tine la frigider si se consuma dupa 2 saptamani, rece cu paine sau mamaliga calda.
Multumesc si pofta intinsa. Gabi