joi, 7 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Muzeul de Stiinte ale Naturii

In prezent, Muzeul de Stiinte ale Naturii  „Delta Dunarii „a fost reorganizat, luand fiinta Centrul Ecoturistic „Delta Dunarii „, ce si-a deschis portile catre public la data de 25 februarie 2009.
Istoria Muzeului de Stiinte ale Naturii „Delta Dunarii”:
Monument de arhitectura, cladirea muzeului a apartinut armatorului grec Alexandru Avramide, care sosea in orasul Tulcea pe la mijlocul secolului al XIX animat de o ambitie si o tenacitate ce aveau sa faca din el unul din cei mai instariti oameni din regiune.

In jurul anului 1890 Avramide aduce doi mesteri italieni si le incredinteaza constructia unei case, pe care si-o dorea a fi un simbol al prosperitatii familiei sale. In scurt timp, casa amplasata in centul orasului Tulcea va deveni pentru localnici cea mai frumoasa cladire din oras. Dupa anul 1944 casa Avramide devine sediul Comitetului Democratic Grec.
In data de 14 noiembrie 1949 se semneaza actul de nastere al Muzeului “Delta Dunarii”, a carui deschidere va avea loc la 1 Mai 1950, si va ocupa doua camere din actuala cladire, avand in patrimoniu sau 872 obiecte si materiale complementare.

La inceputul anului 1964 incepe constructia la demisol a bazinelor pentru acvariu. Cu o colectie formata din 1500 piese biologice si un ierbar voluminos, din 1964 casa a functionat  in totalitate ca muzeu de stiinte ale naturii pana la inceputul anului 2009.

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0