marți, 23 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – atelierPescuitul la știucă cu broască artificială

Pescuitul la știucă cu broască artificială

Știuca este un pește care preferă apele cu adăposturi sub apă și zone cu vegetație acvatică abundentă. În astfel de zone, unde vegetația este prezentă la suprafață blocând folosirea altor năluci, pescuitul la știucă cu broască artificială este o metodă de a prinde acest pește răpitor.

Broaștele artificiale sunt năluci tip topwater care, printr-o recuperare adecvată, imită mișcările unei broaște reale în apă. Ele sunt disponibile în diferite dimensiuni, culori și forme. Sunt armate cu 1 sau 2 cârlige. Pentru broscuțele echipate cu 2 cârlige, este recomandată montarea unui cârlig tip Frog Trailer Hook pentru a evita rateurile.

Carlig Broasca Stiuca Trailer Frog

Pentru a pescui la știucă cu broască artificială, veți avea nevoie de o lansetă de spinning sau casting, o mulineta cu fir de pescuit subțire (de preferat fir textil), o strună și o broască artificială. Lanseta ar trebui să fie de lungime medie, cu o acțiune ML. Mulineta ar trebui să fie mică și ușoară, cu o viteză de recuperare rapidă. Firul de pescuit ar trebui să fie textil, subțire de 8-10 lb, pentru a oferi o recuperare mai bună a broaștei și pentru a evita ruperea în cazul unui atac puternic al știucii.Pescuit stiuca cu broscuta artificialaBroaștele artificiale pot fi pescuite în mai multe moduri. O metodă populară este să le lansați în apă și să le animați prin mișcări lente și realiste. O altă metodă este să lansați broasca în apă și să o recuperați prin mișcări rapide și scurte, urmate de un repaus. Această metodă este eficientă pentru a pescui știuca care vânează în apropierea suprafeței apei.

Atunci când simțiți o mușcătură, ideal ar fi să nu înțepați rapid, deoarece rata de eșec la pescuitul cu broșcuța este destul de ridicată. Ezitați pentru 1-2 secunde pentru a lăsa timp știucii să înghită năluca în întregime, deci nu este nevoie de o înțepare rapidă.

Pescuit stiuca cu broscuta artificiala

Pescuitul la știucă cu broscuța artificială este foarte spectaculos, în anumite condiții provocând cele mai multe atacuri.

Mai puteti citi si articolele:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM