Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 oua, ½ cana de lapte, 1 cana de untura de porc, 1 cana de zahar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de sare, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 kg de faina si esenta de rom. Intr-un castron sa bat oualele impreuna cu zaharul, pana acesta se dizolva. Apoi, se adauga pe rand laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, sarea, laptele si untura usor incalzita. Bicarbonatul de sodiu se adauga dupa ce a fost stins cu putin otet. Peste toata aceasta compozitie se adauga treptat faina, se amesteca pana devine o coca. Apoi se framanta bine coca cu mainile si se lasa la „odihnit” ½ ora. Se intinde coca cu un facalet de lemn pana la grosimea de ½ cm. Apoi se decupeaza formele. Reteta originala spune ca se trece coca prin masina de tocat, masina ce are la iesire forma de piscoturi. Din pacate noi nu am dispus de aceasta forma asa ca am facut niste prajiturele.Se aseaza formele decupate ( sau piscoturile) pe o tava tapetata cu faina. Se baga la cuptor, la foc mediu si cand s-au rumenit un pic se scot.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
aceste picoturi le faceam impreuna cu mama mea ,de sarbatorile de iarna .sint foarte bune !felicitari
FF BUNE , LE FACEAM FF DES , CU FORNA PUSA LA MASHINA DE CARNE .
AM FACUT SHI CU UNT , DAR SI CU UNTURA , CU COAJA DE LAMAIE SHI DE PORTOCALA ..
IES FF MULTE PISHCOTURI SHI SANT EXCEPTZIONAL DE BUNE .
DOBROGEA MEA DRAGA …
imi place mult reteta din dobrogea
mie mi se par foarte bune eu le’am preparat si is foarte gustoase preparati si voi