In cadrul sectiunii de retete culinare, am prezentat reteta de Placinta dobrogeana cu branza. Acuma venim cu o alternativa la aceasta, o placinta cu branza facuta la cuptor, lasandu-va pe voi sa decideti care este mai buna. Parerea noastra este ca amandoua merita nota 10 cu plus. Reteta este pentru 2 tavi (30cm x 50cm).
Ingrediente reteta culinara Placinta cu branza
Ingrediente necesare: faina (cam 1kg), drojdie (1 cub), zahar (1 cana), sare (1 lingura), branza (2 kg), oua (14 bucati), lapte batut (1/2 cana), untura.
Mod de preparare reteta culinara Placinta cu branza
Pentru inceput se face aluatul: apa, sare, drojdie si faina. Se adauga o cana de apa, se da un praf de sare, un cubulet de drojdie si se amesteca. Se toarna faina si se framanta pana se obtine coca. Se lasa aluatul la dospit circa 30 minute, acoperit la caldura pana creste. Apoi se face umplutura din branza faramitata amestecata cu oualele si cu zaharul.
Se intinde coca cu facaletul de lemn in foi de dimensiunea tavii, se adauga compozitia, din loc in loc se adauga untura si apoi se ruleaza la fel ca in imagine. Tava se unge cu untura si in ea se aseaza rulourile de placinta dupa care din loc in loc se adauga untura.In cuptorul incins se introduce tava, se lasa pana se rumeneste un pic la suprafata placinta si se adauga cu lingura lapte batut sau iaurt. Se mai lasa circa 10 minute tava la cuptor si apoi se scoate si se serveste.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Bine ca am dat de ea este un deliciu si cred ca o sa fac mereu ..^_^ este foarte buna. Copiilor mei le place si asta imi face placere sa o fac oricum a iesit super nota 10 ..
Am mancat si eu placinta cu branza coapta in cuptor de pamant, facuta de matusa Ileana din Somova. O bunatate!Se topeste in gura!
pot spune ca este cea mai buna,placinta cu branza si eu o fac,dar cu oua mai putine,este bestiala,si nu este greu de facut,doar sa ai placere si ingredientele necesare.
Despre placinta cu branza poti spune ca este buna sau nu este buna in functie de cat de mult iti place placinta cu branza in comparatie cu alte placinte gen de mere, dovleac, gutui, etc. Daca esti un fan al placintei cu branza si incerci aceasta reteta o sa ramai surprins de savoarea compozitiei si usurinta cu care poti pregati aceasta reteta.