Placinta cu dovleac este un desert minunat care se poate face fara prea multa bataie de cap si fara multe ingrediente.
Ingrediente necesare Placinta cu dovleac
- 1 dovleac placintar 1,5kg
- 1 pachet foi de placinta congelate
- 200g zahar
- Ulei
Mod de preparare Placinta cu dovleac
In primul rand se lasa la decongelat foile de placinta. In al doilea rand, se curata dovleacul de coaja, se bucateste si se da prin razatoarea mare. Se amesteca dovleacul ras cu zaharul. Puteti adauga si putina esenta de vanilie, merge.
Foaia de placinta o ungeti cu ulei de floarea soarelui si apoi imprastiati dovleacul. Rulati foaia si o asezati in tava. Repetati operatiunea pana ocupati tava. Inainte de a aseza rulourile de placinta, pe tava puneti o hartie de copt. Presarati putin zahar peste rulourile de placinta si dati tava la cuptorul incins in prealabil. Reglati cuptorul la 170-180C.
In aproximativ 50 de minute este gata, vedeti cand se rumeneste frumos placinta. Pofta buna!
Daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti face o placinta cu dovleac, traditionala cu foi de casa. Reteta o aveti aici