Va prezentam o reteta de placinta cu mere pregatita traditional la cuptor de lemne de catre o doamna gospodina din Dobrogea.
Mod de preparare aluat pentru Placinta de mere
Aluatul: faina, 1 ou, 50 ml ulei, 2 pahare de apa, un praf de sare. Se amesteca si se framanta pana rezulta coca. Se lasa la odihnit 10-15 minute. Se imparte aluatul in 2 jumatati si se intand foile. Acestea se lasa cateva minute la zvantat in functie de umiditatea din camera. Cantitatea de faina folosita este de aproximativ 1kg, aluatul fiind preparat in copaia de lemn, se adauga faina pana la obtinerea cantitatii dorite.
Mod preparare reteta culinara Placinta cu mere
Se curata in acest timp merele (1kg) si se dau prin razatoarea mare. Inainte de a fi intinse pe foaia de placinta, aceasta se unge cu ulei. Presaram merele amestecate cu zahar pe foaie apoi se ruleaza foaia din ambele parti, se portioneaza si se aseaza in tava unsa cu untura sau ulei. In compozitie, in functie de preferinte se mai poate adauga un praf de scortisoara sau estenta de rom, dar si coaja de lamaie rasa. La fel se procedeaza si ce cea de-a doua foaie. Dupa de se aranjeaza placintele in tava se ung cu ulei se presara cu zahar si se da la cuptorul incins.
Se tine la cuptor pana se rumeneste placinta. Daca nu puteti sau nu aveti indemanarea de a prepara foile de placinta, puteti folosi si foile de placinta din comert.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
va rog sa specificati pt cei care nu prepara zilnic placinte de genul , masa pe care intindem foile se presara cu faina sau se unge cu ulei ?