vineri, 7 noiembrie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Descopera Delta Dunarii

Malasolca

Este o mancare dobrogeana de iarna, de fapt o fiertura de peste sarat si uscat, de preferat stiuca. Cand am fost in octombrie in delta la pescuit, gazdele noastre tocmai preparasera malasolca si o serveau. Asa ca am profitat de moment si am notat reteta.

Stiuca se pune la desarat cu o zi inainte de preparare. A doua zi, se jupoaie de pielea tare si se pune la fiert impreuna cu cartofii taiati bucati mari. Dupa ce au fiert, se aseaza pe un platou. Pestele se stropeste bine cu mujdei batut cu ulei.

Ca reteta, malasolca este aproape identica cu scordoleaua, diferanta constand in garnitura ce insoteste pestele.

© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate

Descopera Delta Dunarii
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

solunar pescuit

Solunar pescuit 2026. Care sunt zilele bune de pescuit?

0
Solunar pescuit 2026 este un instrument simplu, care îți arată zilele bune pentru pescuit. Solunarul e util pentru toți pescarii, fie că pescuiesc la...

RECOMANDAM