duminică, 3 noiembrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareTochitura dobrogeana

Tochitura dobrogeana

Ingrediente reteta culinara Tochitura dobrogeana pentru patru portii sanatoase

  • carne de porc (800g -1 kg), de preferat pulpa sau fleica
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 -3 foi de dafin
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin rosu
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • usturoi
  • telemea de oaie (250g)
  • sare, piper macinat, boia dulce, cimbru uscat
  • 4 oua

Pe langa aceste ingrediente principale va mai trebuie si malai pentru mamaliga.

Mod preparare reteta culinara Tochitura dobrogeana

Pentru inceput se taie carnea cubulete si se adauga in tigaia cu uleiul deja incins. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga apa pana le cuprinde plus piperul boabe si foile de dafin. Se fierbe la capac la foc mic pret de 30 minute. Se taie usturoiul felii subtiri si impreuna cu bulionul, vinul se adauga peste carnea prajita. Se potriveste de sare, piper, boia si cimbru dupa gustul fiecaruia si dupa alte 10 minute se ia de pe foc. La final se mai poate adauga putin usturoi pentru un gust mai accentuat.

Se serveste alaturi de mamaliguta calda cu ou ochi si branza rasa deasupra, asa frumos ca in fotografie. Pofta buna!

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Lacul Cuibul cu Lebede

0
Canalul de acces in Lacul Cuibul cu Lebede (lacul Cuibida) din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Lacul Cuibul cu LebedeLocalizare pe harta Canal Lacul Cuibul...

RECOMANDAM