miercuri, 9 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri cu pesteSomn la gratar. Rețeta rapidă

Somn la gratar. Rețeta rapidă

Cel mai simplu somn la grătar – Află cum să obții un gust desăvârșit cu doar câteva ingrediente și câțiva pași simpli. Somnul mare, este cunoscut pentru conținutul său relativ ridicat de grăsimi comparativ cu alte specii de pește. Carnea de somn poate conține între 4-6% grăsimi, ceea ce este considerat moderat spre gras comparativ cu alti pești cu carne albă care au un conținut de grăsimi mult mai mic. De aceea, atunci când ai la dispoziție carne de somn provenită de la un exemplar mai mare, este bine să o prepari la grătar.

Carnea de somn este fermă și compactă, dar totodată fragedă. Aceasta textura este ideală pentru gătit la grătar, prăjit sau copt, deoarece carnea rămâne suculentă și nu se destramă ușor.

Ingrediente necesare rețetă culinară Somn la gratar

  • Fileuri de somn (aprox. 2 cm grosime fiecare)
  • Ulei de floarea-soarelui sau de măsline
  • Sare, după gust
  • Piper negru măcinat, după gust

Cum se prepară Somnul la gratar

  1. Rondelele de somn se spală în apă rece, se usucă cu șervețele de hârtie și se sărează. Se lasă carnea la rece minim 30 de minute să tragă sarea.
  2. Se îndepărtează cu mâna surplusul de sare, se condimentează cu piper și se ung bucățile de somn cu ulei.
  3. Încălzește bine grătarul cu cărbune. Dacă folosești un grătar cu gaz, alege o temperatură medie-mare.
  4. Așează fileurile de somn pe grătarul încins și lasă-le să se gătească timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este opacă și se desprinde ușor cu o furculiță.
  5. Pentru a evita uscarea somnului, nu îl găti prea mult timp. Carnea de somn este delicată și se gătește foarte repede

Iată câteva sfaturi utile pentru a preveni lipirea cărnii de pește de grătar:

  • Încingeți grătarul: Asigurați-vă că grătarul este bine încins înainte de a pune peștele.
  • Curățați și ungeți grătarul: Folosiți o perie pentru a curăța grătarul și ungeți-l cu ulei.
  • Ungerea peștelui: Ungeți peștele cu ulei.
  • Folosiți suporturi speciale: Grătarele pentru pește ajută la prevenirea lipirii.
  • Lăsați peștele să se gătească: Nu întoarceți peștele prea devreme; lăsați-l să se desprindă ușor.
  • Utilizați spatule de lemn sau silicon: Evitați spatulele metalice care pot rupe peștele.
  • Gătiți cu piele: Dacă peștele are piele, gătiți-l cu pielea în jos pentru a-l menține intact.
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Manastirea Celic Dere judetul Tulcea

Galerii fotografii Manastirea Celic Dere

0
Situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Poșta și Telita, Mănăstirea Celic-Dere a fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mănăstire...

RECOMANDAM