luni, 27 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariARBDD – 10 propuneri privind desfasurarea activitatilor turistice in Rezervatia Biosferei Delta...

ARBDD – 10 propuneri privind desfasurarea activitatilor turistice in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

 1. Modificarea regulilor privind accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Deltei Dunarii. ARBDD are in vedere depunere a unui proiect pentru amplasarea de panotaje/indicatoare cu numele localitatilor/ canalelor/ restrictii de viteze si alte elemente de constientizare si marcare specifice Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
 2. Constientizarea necesitatii achizitionarii permisului de acces in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), introducerea de noi posibilitati de eliberare permise (SMS).
 3. La propunerile primite de la agentii economici din turism se doreste reintroducerea tarifului pentru permisul de pescuit recreativ. In prezent nu se percepe nici un tarif.
 4. Se doreste identificare a unor noi spatii de campare in administrare privata si controlul ARBDD sub rezerva unor norme stricte si sub administrarea autoritatilor locale din imediata apropiere a acestora. Locurile de campare autorizate trebuie sa fie dotate corespunzator pentru colectarea si predarea deseurilor, impunerea de norme sanitare minime si respectarea acestora. In prezent, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sunt autorizate 7 spatii de campare.
 5. ARBDD va armoniza si completa managementul deseurilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii cu Proiectul Consiliului Judetean referitor la Mangementul Integrat al Deseurilor.
 6. Necesitatea identificarii unor masuri suplimentare pentru reducerea transportului la negru si pentru cresterea sigurantei pasagerilor.
 7. Identificarea unor noi trasee turistice pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. ARBDD va consulta operatorii de turism in vederea identificarii unor trasee scurte pentru ambarcatiuni de tip caiac-canoe, barci la rame, etc si definirea unor reguli de siguranta pentru acestea. 
 8. ARBDD doreste modificarea Regulamentului de utilizare a plajelor neamenajate, printr-o serie de masuri, cum ar fi:
  – delimitarea unor zone in care sa poata fi amenajate parcari auto si de rulote;
  – identificarea si amenajarea unor locuri pentru desfasurarea altor activitati recreative, care sa fie ulterior folosite de agentii economici interesati, cu indeplinirea conditiilor de siguranta si protectie a mediului;
  – amplasarea toaletelor ecologice;
  – amplasarea pubelelor pentru colectare deseuri. 
 9. Se doreste extinderea proiectelor de decolmatare in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Astfel, decolmatarea canalelor, lacurilor, garlelor, buclelor Bratului Sf. Gheorghe sa se efectueze cu dragi refulante pentru a nu deteriora arborii de pe malurile acestora. 
 10. Referitor la Punctele Gastronomice Locale in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, ARBDD va propune modificarea legislatiei pentru a permite detinatorilor de puncte gastronomice locale aprovizionarea cu peste direct de la pescari.

Sursa ARBDD – minuta intalnirii cu privire la desfasurarea activitatilor turistice in RBDD, 13.11.2019

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...