4
 1. Modificarea regulilor privind accesul si circulatia navelor si ambarcatiunilor pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Deltei Dunarii. ARBDD are in vedere depunere a unui proiect pentru amplasarea de panotaje/indicatoare cu numele localitatilor/ canalelor/ restrictii de viteze si alte elemente de constientizare si marcare specifice Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
 2. Constientizarea necesitatii achizitionarii permisului de acces in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD), introducerea de noi posibilitati de eliberare permise (SMS).
 3. La propunerile primite de la agentii economici din turism se doreste reintroducerea tarifului pentru permisul de pescuit recreativ. In prezent nu se percepe nici un tarif.
 4. Se doreste identificare a unor noi spatii de campare in administrare privata si controlul ARBDD sub rezerva unor norme stricte si sub administrarea autoritatilor locale din imediata apropiere a acestora. Locurile de campare autorizate trebuie sa fie dotate corespunzator pentru colectarea si predarea deseurilor, impunerea de norme sanitare minime si respectarea acestora. In prezent, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sunt autorizate 7 spatii de campare.
 5. ARBDD va armoniza si completa managementul deseurilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii cu Proiectul Consiliului Judetean referitor la Mangementul Integrat al Deseurilor.
 6. Necesitatea identificarii unor masuri suplimentare pentru reducerea transportului la negru si pentru cresterea sigurantei pasagerilor.
 7. Identificarea unor noi trasee turistice pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. ARBDD va consulta operatorii de turism in vederea identificarii unor trasee scurte pentru ambarcatiuni de tip caiac-canoe, barci la rame, etc si definirea unor reguli de siguranta pentru acestea. 
 8. ARBDD doreste modificarea Regulamentului de utilizare a plajelor neamenajate, printr-o serie de masuri, cum ar fi:
  – delimitarea unor zone in care sa poata fi amenajate parcari auto si de rulote;
  – identificarea si amenajarea unor locuri pentru desfasurarea altor activitati recreative, care sa fie ulterior folosite de agentii economici interesati, cu indeplinirea conditiilor de siguranta si protectie a mediului;
  – amplasarea toaletelor ecologice;
  – amplasarea pubelelor pentru colectare deseuri. 
 9. Se doreste extinderea proiectelor de decolmatare in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Astfel, decolmatarea canalelor, lacurilor, garlelor, buclelor Bratului Sf. Gheorghe sa se efectueze cu dragi refulante pentru a nu deteriora arborii de pe malurile acestora. 
 10. Referitor la Punctele Gastronomice Locale in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, ARBDD va propune modificarea legislatiei pentru a permite detinatorilor de puncte gastronomice locale aprovizionarea cu peste direct de la pescari.

Sursa ARBDD – minuta intalnirii cu privire la desfasurarea activitatilor turistice in RBDD, 13.11.2019

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Acum v-a venit sa aveti grija de ograda voastra nu? Pai ia puneti voi manuta si da-tii afara pe aia ce au transformat fermele pisciole in lanuri de porumb? Nu aveti tupeu nu?
  Nu aveti in agenda asemenea propuneri?

 2. 11. Intensificarea controalelor in teritoriu atat pentru pescarii sportivi cat si pentru cei comerciali. Prezenta zilnica in mai multe zone a echipelor de control inclusiv sambetele, duminicile si dupa ora 16:00.
  12. Implicarea Arbdd si a comunitatilor de pescari profesionisti in actiuni de populare cu diverse specii de pesti. Exista bani europeni care asteapta proiecte sa fie cheltuiti.
  13. Desfiintarea zonelor agricole din fostele amenajari piscicole si renaturarea acestora.

 3. Sunt de-acord cu Cristi!! Vă fofilați să rezolvați adevăratele probleme! De la an la an se vede acest lucru!
  Dunărea nu mai are pește! Nepoții noștrii vor ajunge să vadă la Muzeul Antipa, peștele!
  Nu cumva sunteți mână în mână cu braconierii?!?

 4. Nustiu cum ai putut să luați în calcul numai cu agenții de turism din Delta Dunării dece nu faceți și o întrebare la pescari care vin la pescuit si au o grămadă de restricții dece nu puneți capăt braconaj cu curent electric sunteți buni doar să vă vedeți interesele din Delta Dunării dar la pescari care doresc să campeze cum facem înainte nu vă mai gândiți totul se rezuma la bani la dat in concesiune la firme care sunt apropiate vouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII