joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseCe poti face in Delta Dunarii - sa mananci mult peste

Ce poti face in Delta Dunarii – sa mananci mult peste

He, suna ciudat pentru multi dintre voi, insa credeti-ne pe cuvand: o gramada de oameni merg in Delta doar ca sa manance preparate traditionale din peste. Atat! Ce mai este pe langa, adica mai un pescuit, mai o plimbare cu barca, este bine venit, dar motivul principal este „cura de peste„.

Si unde in alt loc din tara asta poti manca peste mai bine, mai diversificat, mai bun… decat in Delta Dunarii? Doar aici in Delta Dunarii ai ocazia unica sa mananci un bors de peste facut asa traditional, pe malul baltii cu apa din Dunare. Este o experienta, sa stiti. O practica aflata pe cale de disparitie (pentru turisti) deoarece respectivul bors se mai serveste doar pe la adaposturile pescaresti sau in cadrul unor evenimente organizate, in mod normal la pensiuni gatindu-se cu orice apa (din categoria potabila), numai cu cea din balta, nu. Dar, nu fiti tristi, borsul de peste din Delta Dunarii indiferent cu ce apa este facut, este foarte bun, maiestria bucatareselor de aici dand acea savoare ce nu poate fi reprodusa de noi acasa.

Si daca tot vorbim despre celebrul bors de peste din Delta Dunarii, inca mai aveti timp sa va pregatiti de doua mari serbari ale borsului de peste. Una este in Crisan, Festivalul Borsului de peste al Deltei Dunarii si se desfasoara in perioada 8 -10 septembrie 2017 si cealalta la Jurilovca, Serbarea Borsului Pescaresc si se desfasoara in perioada 9 -10 septembrie 2017.

Pentru pasionatii in gastronomie bazata pe peste, va anuntam ca aici in Delta Dunarii nu exista limite in a gati cu peste. Practic cam tot ce se face din alt tip de carne se poate face si din peste. Vorba unui amic: „am mancat atatea feluri de mancare de peste incat ma intreb daca nu ne-o servi si ceva prajitura din carne de peste”. 

De-a lungul calatoriilor noastre in Delta Dunarii am cules multe retete traditionale de preparate din peste si le-am publicat. Clar nu or sa iasa asa cum ar trebui, dar vor fi pe aproape, ca-ci sunt de acolo. Sfatul nostru? Pentru cei care doresc un gust autentic si inca nu au facut-o, mergeti in Delta Dunarii sa mancati peste asa cum ar trebui sa fie: mult, bun, gustos, diversificat, de neuitat, magic!

Si da, confirmam ca in Delta Dunarii poti sa mananci peste pe saturate, „cat sa-ti ajunga pentru tot anul”! Mai jos cateva dintre meniurile servite de noi in doua vizite a cate 5 zile la o pensiune in Sfantu Gheorghe!

Mai poti citi din cadrul seriei de articole „Ce poti face in Delta Dunarii” si articolele:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

2 COMENTARII

  1. Nu ar fi rea o enumerare a denumirilor de pește ce pot fi servite în deltă. De curiozitate, în deltă găsim doar pește de apă dulce?

    • Caras, crap, stiuca, salau, somn. Astea sunt baza mancarurilor din Delta. Avatul, rosioara, platica ca masa de lucru la umpluturi.
      Specific in Sfantu Gheorghe: chefal, scrumbie, stavride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM