duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Atacul vulturului Codalb. La vanatoare de pasari

Într-o zi rece și liniștită de iarnă în Delta Dunării, un vultur codalb și-a făcut apariția deasupra lacului înghețat, în căutarea unei oportunități de a găși hrană.
Pe o bucată de gheață, un grup de ciori stăteau încălzindu-se în soarele palid al soarelui.
Vulturul codalb a coborât în picaj în mijlocul grupului de ciori, sperând să surprindă o pradă neașteptată. Ciorile, însă, au dat imediat alarma și au început să se ridice în văzduh.
Cu toate acestea, vulturul era hotărât să nu renunțe. El a vânat în spirale, urmărind cu atenție mișcările ciorilor în văzduh. După câteva minute de luptă aeriană și manevre de înșelare, vulturul și-a întins ghearele puternice și a capturat o cioară în zbor. Cu prada sa fermă în ghearele sale, el s-a ridicat în văzduh, triumfând în vânătoarea sa de iarnă.
Această întâmplare ne amintește că, în natură, există o competiție naturală pentru resursele limitate, iar vulturul codalb, cu abilitățile sale de vânător, face parte din acest complex ecologic al Deltei Dunării.

imagini Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM