miercuri, 24 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Zborul pelicanului. Momentul desprinderii de firul apei

Pelicanii, cu aripi mari și corp masiv, nu sunt cunoscuți pentru agilitatea lor în aer. În schimb, aceste păsări uimitoare folosesc suprafața apei pentru a-și începe zborul. Acest lucru se datorează construcției lor anatomice și greutății lor mari, care necesită o cantitate semnificativă de efort pentru a se ridica de pe apă.

În timpul unei excursii de observare a păsărilor, am fost martorii unui astfel de moment: În mijlocul unui lac al Deltei Dunării, un pelican masiv s-a pregătit să-și ia zborul. Pelicanul a început prin sări de pe apă cu aripile larg întinse, dar a fost nevoie de câteva tentative până când a reușit să se ridice în aer. Fiecare săritură era o demonstrație a puterii sale, iar vântul își făcea simțită prezența, parcă îngreunând și mai mult încercarea pelicanului de a se desprinde de firul apei.

Cu aripi care se zbăteau cu putere, pelicanul a reușit în cele din urmă să se desprindă de apă și să se înalțe în zbor. Această încercare de a decola de pe apă nu este doar o dovadă a capacităților fizice ale pelicanilor, ci și un motiv de admirație pentru determinarea și perseverența acestor păsări în fața dificultăților.

© imagini info-delta.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM