1
Localitate situata in partea de E-NE a Podisului Niculitel, la poalele Dealului Sarica, judetul Tulcea, la o distanta de 32 km fata de orasul Tulcea.
Comuna Niculitel este situata intr-o zona geografica diversa (dealuri, poalele versantilor, campie) , inconjurata de paduri, lacuri si vii, ce constituie un cadru natural propice turismului, la acestea contribuind si manastirile si obiectivele arheologice din zona.
Niculitel este cea mai mare comuna din judetul Tulcea, fiind formata dintr-o singura localitate, cu un numar total de peste 4700 locuitori de diverse etnii, printre care: romani, rusi, lipoveni, greci, armeni, evrei, armeni, germani. Teritoriul administrativ al comunei Niculitel ocupa o suprafata de 9.367 ha.
Principala activitate economica a locuitorilor acestei comune este agricultura, dar si comertul si prestarile de servicii sunt domenii in care isi desfasoara activitatea o buna parte din locuitorii comunei . Impletitul rachitei, obiecte din papura, tesaturi artizanale reprezinta o adevarata traditie in ceea ce priveste mestesugurile vechi din comuna.
Datorita formelor de relief propice, aici s-a plantat vita de vie cu rezultate foarte bune, podgoriile de la Niculitel fiind cunoscute in toata tara, valorificarea vinului fiind o sursa importanta de venit.
Acces in localitate:
Legatura intre comuna si celelalte localitati din judetul Tulcea este asigurata de drumul judetean DJ229 derivat din drumul national DN22.
Puncte de interes turistic:
Cazare in localitatea Niculitel: >> vezi ofertele de cazare

Galerie foto localitatea Niculitel:

imagini info-delta.ro

Imagini Aurel Stanica

Daca aveti imagini sau informatii despre aceasta localitate, va rugam sa contribuiti la dezvotarea acestui proiect.

 

DISTRIBUIȚI


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune