vineri, 1 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diversePescuitul în luna octombrie

Pescuitul în luna octombrie

Despre pescuit în luna octombrie. Luna octombrie este o lună excelentă pentru pescuit, deoarece apa devine mai limpede și peștii devin mai precauți. Pescuitul la staționar, care s-a dovedit eficient în lunile mai calde, poate să nu mai ofere aceleași rezultate în octombrie. Peștii pașnici devin mai puțin activi și mai selectivi în ceea ce privește hrana.

În schimb, pescuitul cu năluci artificiale devine mai atractiv, deoarece oferă oportunități excelente pentru capturarea peștilor răpitori.

Specii precum somnul, știuca, șalăul sau bibanul devin mai active în această perioadă și sunt atrași de mișcări rapide și provocatoare, ceea ce face din tehnica cu năluci artificiale o alegere excelentă pentru aceste specii de pește.

Iată câteva sfaturi pentru pescuitul în luna octombrie:

  • Pescuiți în zonele mai adânci și mai izolate, unde apa poate rămâne puțin mai caldă.
  • Concentrați-vă pe zonele cu vegetație submersă, stuf, maluri abrupte și praguri, deoarece acestea sunt locuri preferate de adăpost și hrănire pentru peștii răpitori.
  • Fiți atenți la temperaturile apei și încercați să identificați zonele cu temperaturi mai ridicate, unde peștii pot fi mai activi.
  • Utilizați năluci artificiale, cum ar fi voblere, jerkbaits, sau twistere cu acțiuni vii și realiste, pentru a atrage atenția peștilor.
  • Recuperați nălucile lent și natural, deoarece peștii pot fi mai selectivi în hrănirea lor.

Verificați și solunarul pentru luna octombrie înaintea fiecărei partide de pescuit.Acesta corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului ape pot duce la o partida bună de pescuit în octombrie.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0