luni, 11 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăJurnal de calatorieAjung in Tulcea si ...

Ajung in Tulcea si …

De obicei, cand ajungi in Tulcea ca turist, ai o singura tinta, Delta Dunarii. Recunosc ca si eu in anii trecuti atat faceam. In acest oras nu vedeam decat faleza, unde ma imbarcam pe pasager sau pe salupe, gara unde soseam cu trenul si unde ne faceam tabara pana la imbarcare. In rest alergam dupa cumparaturi prin piata si plateam ce era de platit ca taxe.

Totul se derula in cateva ore in marea agitatie sa fim gata pana la imbarcare catre delta. Poate ca nici nu eram asa de informati, poate ca nici orasul Tulcea nu stia sa-si dezvaluie locurile de vizitat.

Asadar, daca nu stiati ce este de vizitat in Tulcea, luati aminte si nu va plimbati doar pe faleza, mai puneti cateva ore de-o parte pentru acest oras si vizitati-l.

Sa incepem cu istoria acestui oras si anume cu Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta. Acesta se afla pe dealul Monumentului,  unde se gasesc si ruinele cetatii Aegyssus. Este acel monument care se vede din vapor atunci cand parasiti zona portuara. Va puteti urca intr-un taxi si va duce acolo daca nu vreti sa bateti drumul la pas. Aici se afla si Muzeul de Istorie si Arheologie al judetului Tulcea, un muzeu unde va garantez ca aveti ce vedea. Deci, vizitati la pachet 3 obiective: muzeu, monument si un sit arheologic.

Tulcea are 4 muzee daca nu stiati, dar cu siguranta ati auzit de „Acvariul din Tulcea”. De fapt este vorba de un muzeu mult mai complex, in care recunosc ca atractia principala este sala cu acvarii, dar si dioramele ce reconstituie flora si fauna specifica Dobrogei de Nord m-au fascinat.  Daca tot am inceput sa va spun de Centrul Muzeal Eco-turistic Delta Dunarii in paranteza „acvariul”, la acesta se ajunge usor, la pas pe faleza, pana aproape in capatul acesteia, apoi 2 stradute, va uitati dupa indicatoare si gata!

Si daca tot ati ajuns in zona, langa „Acvariu” se afla Muzeul de Arta si Muzeul de Etnografie si Arta Populara, asa ca puteti vizita fara mare efort 3 muzee.

Trecand de partea de muzee, va puteti plimba prin noua Piata Civica, care dupa parerea mea da bine, cu fantanile si luminile sale. Este frumos de vizitat mai ales noaptea.

Dupa ce ati vizitat toate acestea, sau macar o parte dintre ele, puteti sa va indreptati catre Delta Dunarii.

Daca am uitat ceva frumos de vizitat din orasul Tulcea, ma scuzati, eu scriu din punctul de vedere al turistului, asa ca ii rog pe tulceni sa continuie cele descrise de mine.

A si sa nu uit, pentru cei ce nu au vizitat inca acest oras iata cateva imagini din Tulcea.

Si la final ca recomandare aruncati un ochi pe iubesctulcea.ro un site dedicat in intregime acestui oras.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Resort hotel cormoran uzlina delta dunarii

Resort Cormoran

0