sâmbătă, 22 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Ce puteti vizita in orasul Tulcea

Pentru multi, orasul Tulcea reprezinta doar poarta catre Delta Dunarii. Un loc de tranzit unde ne agitam sa facem ceva cumparaturi, admiram un pic faleza si ne agitam la asteptand imbarcarea pe navele ce ne poarta in paradisul pasarilor si al pestilor. Ei bine, acest oras are mai mult de oferit vizitatorilor sai.

Sa incepem cu istoria acestui oras si anume cu Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta. Acesta se afla pe dealul Monumentului, unde se gasesc si ruinele cetatii Aegyssus. Este acel monument care se vede din vapor atunci cand parasiti zona portuara. Va puteti urca intr-un taxi si va duce acolo daca nu vreti sa bateti drumul la pas.

Aici se afla si Muzeul de Istorie si Arheologie al judetului Tulcea, un muzeu unde va garantez ca aveti ce vedea. Deci, vizitati la pachet 3 obiective: muzeu, monument si un sit arheologic.

Daca nu stiati, Tulcea are 4 muzee, cel mai cunoscut fiind „Acvariul din Tulcea”. De fapt este vorba de un muzeu mult mai complex, in care recunosc ca atractia principala este sala cu acvarii, dar si dioramele ce reconstituie flora si fauna specifica Dobrogei de Nord m-au fascinat. Daca tot am inceput sa va spun de Centrul Muzeal Eco-turistic Delta Dunarii in paranteza „acvariul”, la acesta se ajunge usor, la pas pe faleza, pana aproape in capatul acesteia, apoi 2 stradute, va uitati dupa indicatoare si gata!
Si daca tot ati ajuns in zona, langa “Acvariu” se afla Muzeul de Etnografie si Arta Populara, asa ca puteti vizita fara mare efort 2 muzee.

Piata civica TulceaTrecand de partea de muzee, va puteti plimba prin noua Piata Civica, care dupa parerea mea da bine, cu fantanile si luminile sale.
Este frumos de vizitat mai ales noaptea.
Dupa ce ati vizitat toate acestea, sau macar o parte dintre ele, puteti sa va indreptati catre Delta Dunarii.

Daca am uitat ceva frumos de vizitat din orasul Tulcea, ne scuzati, noi scriem din punctul de vedere al turistului, asa ca asteptam sa ne scrieti ce ati mai descoperit de vizitat.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...
Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM