Despre pescuit in luna septembrie: Luna septembrie este considerată una dintre cele mai bune luni pentru pescuit. Peștii circulă mult mai mult în această perioadă, comparativ cu lunile iulie și august și încep să se hrănească intens. Dacă presiunea atmosferică este stabilă și nu există fluctuații mari de temperatură de la o zi la alta, puteți avea parte de o partida de pescuit reușită atât la peștii pasnici, cât și la cei rapitori.
Luna septembrie marchează începutul tranziției către sezonul de toamnă, iar peștii devin mai activi în căutarea hranei. Se hrănesc în mod intens pentru a-și acumula rezervele înainte de perioada mai inactivă din sezonul rece. Această activitate crescută a peștilor face ca luna septembrie să fie un moment ideal pentru pescuit.
Pentru capturarea peștilor pasnici, cum ar fi carasul, babușca sau plătica, se recomandă să vă concentrați pe zonele cu vegetație submersă, în apropierea malurilor și a altor structuri sub apă.
Pentru capturarea peștilor rapitori, cum ar fi stiuca, bibanul sau șalăul, puteți folosi tehnici mai agresive, cum ar fi pescuitul cu naluci artificiale, cum ar fi voblerele, jigurile sau twisterele. Alegeți zonele cu vegetație submersă, praguri, maluri abrupte sau alte structuri care pot fi punctele preferate de adăpost și hrănire ale peștilor rapitori.
Iată câteva sfaturi suplimentare pentru pescuitul în luna septembrie:
- Pescuiți dimineața devreme sau seara târziu, când peștii sunt mai activi.
- Folosiți momeli vii sau artificiale care să semene cu hrana preferată a peștilor.
- Pescuiți în zone cu temperatură a apei de aproximativ 10-15 grade Celsius.
Iată câteva specii de pești care sunt activi în luna septembrie:
Verificați și solunarul pentru luna septembrie înaintea fiecărei partide de pescuit. Acesta corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului ape pot duce la o partida bună de pescuit în septembrie.