luni, 27 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri cu pesteScrumbie de Dunare marinata in sos de rosii

Scrumbie de Dunare marinata in sos de rosii

Din start va spun ca pentru aceasta conserva de scrumbie marinata este necesara o oala sub presiune. Daca nu aveti o asemenea oala nu stricati scrumbia, incercati sa o preparati in alt fel.

Ingrediente reteta culinara Scrumbie de Dunare marinata in sos de rosii

  • Scrumbie proaspata
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri pasta rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • Otet
  • Maghiran, oregano, cimbru, busuioc, leustean uscat, condimente peste, piper, sare sare

Mod preparare reteta Scrumbie de Dunare marinata in sos de rosii

Daca vorbim de scrumbie proaspata, aceasta se curata, se spala, se sareaza bine si se pune la frigider pentru 3-4 ore
Se scoate de la frigider si se spala bine de sare.
Se taie si se arunca capetele, restul se taie rondele.
Se taie solzisori 2 cepe maricele .. se taie 2 morcovi si 3..4 catei de usturoi si se adauga peste rondelele de peste.
Se adauga 2-3 linguri de pasta de rosii.
Se adauga condimente cate putin.. maghiran, oregano, cimbru, busuioc, leustean uscat, condimente peste , piper si putina sare.
Peste ele se mai pun 1-2 linguri de otet si la fel ulei. La final se pun 150 ml apa.
Si se amesteca bine toate si se asaza frumos rondelele in oala cu legumele printre ele si cu 2-3 frunze de dafin. Eventual si 2-3 boabe de ienibahar.
Se pune oala la foc normal pana incepe sa fiarba ( incepe sa scoata presiune )
Atunci dati focul incet si o mai lasati cam 30 minute. Dupa, opriti focul si oala ar trebui sa mai fiarba inca 20-30 minute singura.

Sfaturi utile preparare reteta Scrumbie de Dunare marinata in sos de rosii:

Daca puneti prea multa apa carnea va fi ca fiarta, nu va fi coapta si ferma.
Dupa ce incepe sa fiarba si sa scoata abur, daca simti daca miroase putin a ars inseamna ca ati pus prea putina apa. Opriti focul, scoateti presiunea, dati capacu jos si adaugati putina apa.
In cazul in care nu aveti o oala buna sub presiune, mai puteti adauga 1 lingura de otet in plus sa se macereze mai bine cu riscul ca mancarica sa fie mai acrisoare.

Fotografii reteta Scrumbie de Dunare marinata in sos de rosii

Mai puteti citi si urmatoarele retete de marinate din scrumbie:

Adaugat de: Marius Negrea

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...