joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diversePescuitul in luna august

Pescuitul in luna august

Despre pescuit in luna august: Pescuitul în luna august reprezintă o provocare pentru pasionații de pescuit. Cu temperaturi ridicate și apa mai caldă, peștele devine mai precaut și se ascunde în vegetație sau caută adăpost în zone mai adânci, unde apa rămâne mai rece. Pentru a avea succes în această perioadă, este esențial să adaptați strategiile și să alegeți momentele potrivite pentru a pescui.

Unul dintre cele mai bune momente pentru a pescui în luna august este noaptea și dimineața devreme, când temperaturile sunt mai scăzute, iar apa este mai rece. Peștele este mai activ în aceste intervale de timp și, astfel, mai receptiv la hrănire.

Pentru a vă asigura că alegeți locurile potrivite pentru pescuit, luați în considerare faptul că peștele caută adăpost în vegetație sau în zonele mai adânci. Acestea pot fi reprezentate de zone umbrite, sub copaci sau în apropierea malurilor cu vegetație bogată, exemplu la marginea stufului. Astfel de locuri oferă răcoare și protecție, fiind preferate de pește.

De asemenea, puteți încerca să identificați zonele cu schimbări bruște de adâncime, precum gropile sau pragurile sub apă. Aceste locuri pot fi adevăratele căi de acces pentru pește și reprezintă locuri excelente pentru pescuit.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru pescuitul în luna august:

  • Pescuiește dimineața devreme sau seara, când este mai răcoare și peștii sunt mai activi. Temperatura apei ar trebui să fie de cel puțin grade 16 grade Celsius pentru ca peștii să fie activi.
  • Folosește momeli vii sau artificiale care sunt atrăgătoare pentru peștii pe care îi cauți. Momelile vii sunt întotdeauna o alegere bună pentru pescuit, dar și momelile artificiale pot fi eficiente. Cele mai populare momeli pentru pescuitul la pești pașnici în luna august sunt: viermuși, râme, gândaci.
  • August este o lună excelentă pentru pescuitul cu boilies. Crapul este cel mai activ în această perioadă a anului, iar boiliesul este o momeală excelentă pentru a-l atrage.
  • Pescuiește în zone cu vegetație abundentă, deoarece peștii se simt mai în siguranță în aceste zone. Zonele cu vegetație abundentă oferă peștilor locuri de ascundere și de reproducere.
  • Dacă pescuiești într-o zi însorită, folosește momeli care sunt de culoare deschisă.
  • Dacă pescuiești într-o zi înnorată, folosește momeli care sunt de culoare închisă.
  • Dacă pescuiești în curent, este important să folosești o montură care este grea, deoarece momela ta va fi târâtă în curent. O montură grea va ajuta la menținerea momelei tale în poziția corectă și va face mai dificil ca peștii să scape.

Iată câteva specii de pești care sunt activi în luna august:

Verificați și solunarul pentru luna august înaintea fiecărei partide de pescuit. Acesta corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului ape pot duce la o partida bună de pescuit în august.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM